Forside
Præsentation
åbningstider
Pris
Kontakt
Tilmelding
Vores dag
Ud og leg
Arrangementer
Ved sygdom
Kost
Artikler

I Danmark er der stor fokus på at forbedre folkesundheden, ikke mindst fordi mange undersøgelser viser, at livsstilssygdomme og overvægt er i stigende udvikling, hvilket primært skyldes dårlige kostvaner og et lavt aktivitetsniveau.

Erfaringen viser, at børn som tidligt introduceres til sund mad - og motionsvaner, vil have en tendens til at benytte disse i deres ungdoms- og voksenliv.

Børn spiser en stor del af deres daglige kost i den private pasningsordning og for nogle børns vedkommende op mod 80% af deres samlede daglige indtag. Vi har et stort madbudget i den private pasningsordning, hvor vi primært går efter at indkøbe økologiske råvare. Der vil også blive serveret varmt mad til frokost et par gange om ugen. Det har derfor en væsentlig betydning, at børnene allerede i den private pasningsordning tilbydes en sund og nærende kost, som dækker deres energi og øvrige næringsbehov.

Kost i den private pasningsordning er mere end blot at spise sig mæt. Vi lægger vægt på pædagogikken og kulturen både før, under og efter selve måltidet, og at børnene er med i processen. Således bliver måltidet et af højdepunkterne på dagen, som både børn og voksne ser frem til.

Børnene er med i hele processen "fra jord til bord" vi sår, vi passer, vi høster, vi klargøre, og vi spiser!

Igennem sund og varieret kost, bevægelse og leg er vi med til at skabe rammerne for børnenes sundhed og trivsel i den private pasningsordning.